6. den – první SGJ City

6. den – první SGJ City

Po včerejším lehkém dešti nás ranní sluníčko probudilo do krásného vlahého dne. Oddíly 9 a 10 hned po snídani vyrazily pěším pochodem na puťák a ostatní táborníci se vrhli do hledání uprchlých koz, které včera vyrazily na výlet kolem tábora.

Klučičí oddíly pojaly hledání jako vojenský výcvik a pomocí stopování a vysílaček se vydaly na průzkum. Odíly 7 a 8 pak při návratu z nočního přespání na planetě „plivátko“ utvořily rojnici v lese za táborem. Skupina 3 a 4 se pokoušela zachytit zprávu o pohybu koz pomocí mezigalaktické morseovky, nic však nepřineslo úspěch.

Odpoledne tedy vyrazila nejstarší děvčata a chlapci z oddílu 14 na výzvědy do galaxie v souhvězdí telete, kde se poučili o moderním chovu krav a jiných domácích zvířat. Ostatní zatím prozkoumávali okolí tábora, prošli orientačním během v táboře nebo luštili kódy z Morseovy galaxie. Prozkoumat opičí dráhu se naopak vydaly mladší oddíly.

Večer k nám zavítal návštěvník z noční planety, vlk samotář, který nás požádal o pomoc v boji proti bohu slunce Ra. Poradil nám, že na naší planetě se nachází velké množství atrachnitu, který sem kdysi přinesl jeho lid, jenž budeme potřebovat k závěrečnému boji. Díky jeho radám tak zítra vyrážíme za dobrodružstvím a těšíme se na nové výzvy.

Před spaním v táboře vypuklo první SGJ City, kde děti za splnění zajímavých úkolů získávaly jankovské peníze, které mohly vyměnit za pochutiny ze stánku, popcorn, kofolu nebo lístek do jankovského kina. S uběhanýma nohama odcházíme spát a nemůžeme se dočkat zítřka.

Přidávání komentářů uzavřeno.