Výletíme!

Výletíme!

Nastal čas prozkoumat vzdálenější okolí, a tak některé oddíly vyrazily na výlet celodenní, některé třeba jen na dopoledne nebo odpoledne.
Nejstarší kamarády z 15. a 16. oddílu odvezl autobus do Mladé Vožice, kde byla v plánu návštěva zříceniny hradu Šelmberk. Z přístupné střechy je tam možné pozorovat krásy Toulavy. Pak vyrazili po červené do Louňovic pod Blaníkem. Vzhledem k příjemnému počasí cesta utíkala s každým krokem lépe, a nakonec někteří odvážlivci dokonce vyzkoušeli teplotu řeky Blanice. Spokojeni a příjemně unaveni dorazili do tábora po dobrých 20 km. 
Čistě dívčí výlet podnikly oddíly 9 a 11 do lomu v Miličíně. Děvčata šla pěšky doslova polem nepolem, část cesty absolvovala autobusem a statečně se pak většina vykoupala v poněkud studené vodě. 
Nejmenší oddíly dovezl autobus pod Blaník, aby se na vlastní oči mohli všichni přesvědčit, jestli tam stále ještě spí bájní blaničtí rytíři. Cestou nahoru na rozhlednu našli naši nejmenší hned dva poklady, zahráli si několik her a zbaštili dobroty z výletního balíčku.

Do blízkých Votic se vyrazily podívat oddíly 3 a 4. Mají tam totiž záchranou stanici pro zvířátka a také motýlárium. Komentovaná prohlídka s průvodcem všechny zaujala, protože některé původně běžné druhy zvířat jsou v současnosti ohrožené a z přírody mizí.

Za zvířátky, konkrétně na farmu, kde je evropský chov krav, dorazily odpoledne oddíly 5 a 6. Výklad o chovu a práci na farmě obstaral dětem hlavní vedoucí Břéťa.

Náročný den byl zakončen diskotékou pro všechny oddíly, kde kupodivu najednou nikoho nebolely nohy, ani nebyl unavený. To víte, tanec a hudba každého povzbudí…

Přidávání komentářů uzavřeno.