19. den – Závěrečný táborák

19. den – Závěrečný táborák

Noc už končí, probouzí se den, musíš vstát, jít naposledy ven. Z pohledů kamarádů vycítíš, skončili jsme, zítra odjíždíš.

Dnes to není jen poslední sloka naší hymny, ale všudypřítomný pocit, který cití každý z nás ve svém sdrci.

Poslední den nám dopoledne zpříjemnilo jankovské MEGA City, kterého se tentokrát mohly účastnit všechny děti, včetně nejstarších oddílů. Proběhly tradiční soutěže o jankovské peníze, fotokoutek, střelnice a samozřejmě krámek, kde si mohly děti nakoupit plno dobrot a věcných dárků. Atmosféru nám zpříjemnily ovečky, které na dopoledne dostaly volno k pohybu po táboře.

Odpoledne už bylo ve znamení úklidu a balení. Hekticky pobíhající děti po táboře hledaly své ztracené čepičky, ponožtičky a jiné nezbytnosti. Vedoucí se snažili dětem zabalit vše podle seznamu a služba uklízela všemožně odložené věci po táboře. Nejstarší kluci vyrazili do lesa připravit oheň na závěrečný táborák.

Po večeři jsme se shromáždili na poslední nástup, ze kterého děti vyrazily na plyšákový pochod. Cestou jsme si povídali o zážitcích z tábora a jako odměnu jsme dostali zmrzlinu. Před zapálením závěrečného táboráku jsme si stiskem přátelství ztvrdili, že se za rok opět sejdeme na Jankově, mimo nejstarších kamarádů, kteří byli na táboře naposledy, jelikož je čeká středoškolské dobrodružství.

Ukládáme se do postelí a doufáme, že za rok spolu zase pojedem.

Přidávání komentářů uzavřeno.